Er zijn veel netwerkmogelijkheden

Bouw je netwerk uit door te werken voor de overheid

Wanneer je als leverancier of contractor voor een overheid werkt, doe je niet alleen waardevolle ervaring op en genereer je niet alleen omzet. Werken voor openbare besturen kan ook uitstekende contacten opleveren.

1. Werken aan een duurzame relatie

Het binnenrijven van een eerste aanbesteding is voor ondernemers vaak een leercurve. Maar eenmaal de opdracht is veroverd, kan je beginnen bouwen aan een langdurige relatie. Je leert je opdrachtgever en zijn verwachtingen steeds beter kennen en begrijpen. Omdat contracten vaak over verschillende jaren lopen, krijg je de tijd om een duurzame relatie en contacten op te bouwen. Je leert naderhand op een informele manier nieuwe mensen kennen en ‘via via’ ook andere potentiële klanten.

2. Kansen voor partnerships

Als je voor een overheid werkt, kom je ongetwijfeld ook concurrenten op je pad tegen. Dat kan interessante inzichten opleveren voor je eigen business. Wie zijn ze? Waarom winnen zij (niet) die bepaalde aanbesteding? Wat doen ze anders dan jij? Wat kan je leren van hun aanpak?

In de wereld van overheidsopdrachten kan een concurrent echter ook een partner worden. Ondernemingen kunnen zich bijvoorbeeld verbinden om samen te werken aan een bepaald project. Hierdoor hoeft een individueel bedrijf niet alle risico’s meer te dragen. De aanbesteder (de overheid dus) moet bepaalde opdrachten boven een specifiek bedrag namelijk in ‘percelen’ of ‘loten’ verdelen, waardoor verscheidene kleinere ondernemers zich kunnen inschrijven. In je offerte kun je ook opnemen dat je een beroep zal doen op onderaannemers.

3. Netwerkevents

 

Een andere manier om je netwerk uit te breiden is om deel te nemen aan congressen, seminaries en beurzen die speciaal worden georganiseerd voor de openbare sector. Op deze events krijg je de kans om in contact te komen met publieke aankopers en andere inschrijvers. Vaak zijn er infosessies en rondetafelgesprekken waardoor je op de hoogte blijft van de jongste trends en ontwikkelingen binnen de openbare sector. Daarnaast zijn er op zulke events vaak workshops, waar je bijvoorbeeld kan leren om betere offertes te schrijven.

4. Hoe aan de slag gaan?

Ondernemers helpen navigeren in deze markt en helpen opdrachten te winnen: dat is wat EBP doet. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Wij zoeken als enige in alle platformen, zowel voor overheidsopdrachten als private opdrachten. Andere platformen laten alleen hun eigen, beperkte aanbod zien. Wij scannen de hele markt. In binnen- en buitenland.
  • In plaats dat je elke dag het volledige aanbod zelf moet doornemen, krijg je een dagelijks overzicht van de opdrachten die enkel voor jou relevant zijn. Zo mis je nooit een opportuniteit en bespaar je telkens uren opzoekwerk.
  • Met onze tools maak je in een vingerknip marktanalyses, scan je opdrachten op jouw trefwoorden, kun je de waarde van een opdracht berekenen, krijg je inzicht in prijsgemiddelden, enzovoort.
  • Met de beslissingen en agenda’s van de gemeenteraden weet je als eerste welke toekomstige opdrachten de opdrachtgevers zullen plaatsen. Weet eerder dan jouw concurrenten wat de planning is.
  • Je kan zien wanneer contracten van jouw concurrenten vervallen, zodat je eerder weet wanneer er nieuwe opdrachten gepubliceerd zullen worden.
  • EBP biedt trainingen en workshops aan voor bedrijven. Gaande van hulp bij administratie tot het opstellen van een winnende offerte.
  • We organiseren jaarlijks een National Tender Day met lezingen en workshops, gegeven door aankoopverantwoordelijken van overheidsbedrijven en specialisten ter zake.

Newsletter


  • Lees hier de algemene voorwaarden. De verzamelde persoonlijke informatie wordt verwerkt door EBP bv, btw-nummer: BE 0451.979.022. Ze zijn onder meer nodig om uw aanvraag te verwerken en worden vastgelegd in onze databank. EBP of een bedrijf van de Infopro Digital-groep kan deze bestanden gebruiken om u of hun klanten producten en / of diensten aan te bieden die nuttig zijn voor uw professionele activiteiten of om u te integreren in professionele archieven. Om uw rechten uit te oefenen, er bezwaar tegen te maken of om meer te weten te komen: Handvest Betreffende Persoonsgegevens.

mockup-plateforme-EBP-gratis-proef

ONTVANG EEN GRATIS PROEF MET RELEVANTE OPDRACHTEN

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke opdrachten er in jouw sector zijn

Zo zie je direct jouw kansen en hoe je een commerciële voorsprong opbouwt.

Share This
Scroll to Top