ICT

Overheidsopdrachten voor ICT

Ben je een leverancier van hardware, software, IT-solutions en/of IT-services? Bied je diensten en producten aan voor telecommunicatie? Of ben je een professional die IT-toepassingen ontwerpt en bouwt? Dan is de kans groot dat er overheidsopdrachten en aanbestedingen zijn die bij jouw aanbod en diensten passen.

 4.615 openbare aanbestedingen voor IT  in 2021

Lokale besturen en andere overheden doen heel vaak een beroep op ondernemers zoals jou om hun digitale diensten te verbeteren en te beveiligen. Of bijvoorbeeld om hun medewerkers te begeleiden en te trainen bij de digitale transformatie. Daarvoor schrijven ze aanbestedingen uit, ook wel tenders genoemd.In 2021 schreven overheden meer dan 4.615 IT-gerelateerde openbare aanbestedingen uit. Dat zijn bijna 13 overheidsopdrachten per dag. Check de cijfers in onze TenderTrends voor de IT-sector.

Digitale transformatie bij overheden: 4 opportuniteiten voor ICT-branche

1. Werken op afstand

Net als in het bedrijfsleven heeft werken vanop afstand ook een boost gekregen in de openbare administraties. De overheid moet er kunnen op vertrouwen dat haar diensten blijven functioneren, ook vanop afstand. IT-oplossingen helpen hierbij, met bijzondere aandacht voor cybersecurity en compliance.

2. Van on premises naar de cloud

Werken in de cloud vergroot de flexibiliteit en helpt overheden om hun diensten schaalbaar te maken. Hoe meer overheidsorganisaties data en workloads naar de cloud verplaatsen, hoe makkelijker ze in staat zijn om burgers beter te dienenbesparingen te behalen en hun bedrijfsvoering te moderniseren.

3. Beveiliging en privacy

Openbare besturen beschikken over gigantische hoeveelheden gevoelige data en infrastructuur. Er rust dan ook grote verantwoordelijkheid op hun schouders voor de beveiliging van gegevens en de privacy van burgers en ondernemers. De overheid wil niet alleen een veilige digitale dienstverlening bieden, maar er ook voor zorgen dat belangrijke voorzieningen opgewassen zijn tegen uitval of stilstand
 
4. Compliancy
Net als bedrijven hebben overheden ook verplichtingen op vlak van compliance. Dat vraagt om specifieke knowhow om alle IT-processen met de regel- en wetgeving te aligneren.
 

Tenders voor ICT

Publieke organisaties zijn in volle ontwikkeling en streven ernaar de kwaliteit van hun ICT-dienstverlening te verbeteren. Niet alleen voor hun eigen medewerkers, maar ook voor burgers, ondernemers en andere stakeholders.

De coronacrisis heeft meer dan ooit aangetoond dat digitaal niet alleen normaal is, maar ook cruciaal. Overheden zijn dan ook meer dan ooit via tenders op zoek naar leveranciers die knowhow, service en veiligheid voorop stellen.

Ontdek hoe je al die interessante overheidsopdrachten vindt

Newsletter


  • Lees hier de algemene voorwaarden. De verzamelde persoonlijke informatie wordt verwerkt door EBP bv, btw-nummer: BE 0451.979.022. Ze zijn onder meer nodig om uw aanvraag te verwerken en worden vastgelegd in onze databank. EBP of een bedrijf van de Infopro Digital-groep kan deze bestanden gebruiken om u of hun klanten producten en / of diensten aan te bieden die nuttig zijn voor uw professionele activiteiten of om u te integreren in professionele archieven. Om uw rechten uit te oefenen, er bezwaar tegen te maken of om meer te weten te komen: Handvest Betreffende Persoonsgegevens.

mockup-plateforme-EBP-gratis-proef

ONTVANG EEN GRATIS PROEF MET RELEVANTE OPDRACHTEN

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke opdrachten er in jouw sector zijn

Zo zie je direct jouw kansen en hoe je een commerciële voorsprong opbouwt.

Share This
Scroll to Top