Sectoren

Afval

Overheidsopdrachten in de afvalsector is een grote markt met bijna 8 aanbestedingen per dag. Heel wat kansen voor ondernemingen die opereren in de afvalverwerking en-ophaling sector. Lees onze blog openbare aanbestedingen voor afvalbedrijven of download het sectorrapport.

ICT

De ICT-sector is één van de grootste binnen de wereld van overheidsopdrachten. Met bijna 90 openbare aanbestedingen per week schuilen er heel wat mogelijkheden voor leveranciers van hard- en software, cybersecurity, netwerk- en serverbeheer ed. Meer informatie is te vinden in dit artikel. Tendensen, cijfers en evoluties kan je in het ICT-sectorrapport terugvinden.

Bouw

De bouwsector is met uitstek de grootste binnen de aanbestedingenmarkt met een aandeel van iets meer dan 50% van de gepubliceerde overheidsopdrachten. Niet verrassend is de niche gebouwen de grootste vergelijken met wegenwerken. Ontdek deze en andere inzichten in ons blogartikel en/of download het sectorrapport.

Schoonmaak

In de schoonmaak- en reinigingsector zullen er altijd openbare aanbestedingen zijn. Het is een stabiele markt omdat veel overheidsopdrachten enerzijds wederkerend zijn en anderzijds de vraag complementair is aan andere opdrachten. Lees er alles over in ons artikel of duik dieper in de trends en cijfers van ons sectorrapport.

Medisch

Er gaat veel geld om in de medische- en zorgsector. Op het vlak van overheidsopdrachten geldt dit (met een boost tijdens de coronacrisis) ook. Zowel in aantal als in waarde. Er wordt 10% van het bbp uitgegeven aan (intramurale en extramurale) zorg en aanverwante diensten en leveringen. Lees meer over de groeiende behoefte naar gezondheidszorg in onze blog of download ons sectorrapport.

mockup-plateforme-EBP-gratis-proef

ONTVANG EEN GRATIS PROEF MET RELEVANTE OPDRACHTEN

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke opdrachten er in jouw sector zijn

Zo zie je direct jouw kansen en hoe je een commerciële voorsprong opbouwt.

Share This
Scroll to Top